• Μετεκπαιδευθείς στο Ινστιτούτο «Rizzoli», Bologna, Italy
 • Fellow of the European Board of Orthopaedics & Traumatology
 • Fellow of the European Board of Hand Surgery
 • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ώμου – Αγκώνα (SECEC/ ESSSE)
 • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος & Αρθροσκόπησης (ESSKA)
 • Μέλος των Ευρωπαίων Χειρουργών Ώμου (European Shoulder Associates- ESA)
 • Διεθνές μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού (ASSH)
 • Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με τις νεότερες τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας για τη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων, συμπεριλαμβανομένων της διαδερμικής οστεοσύνθεσης, της αρθροσκόπησης, αλλά και των αρθροπλαστικών ταχείας ανάρρωσης (Fast-Track Arthroplasty)

To 2020 εξελέγη διεθνές μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού (American Society for Surgery of the Hand- ASSH) και είναι ένας από τους λιγοστούς Έλληνες που ανήκει στο δίκτυο αυτό (HANDCARE- Upper Extremity Expert).


Γεώργιος Β. Κασιμάτης, MD, PhD, FEBOT, FEBHS

Χειρουργός Ορθοπαιδικός – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός Γεώργιος Β. Κασιμάτης τελείωσε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έκανε αρχικά την ειδικότητα της Χειρουργικής και στη συνέχεια της Ορθοπαιδικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), υπό τη διεύθυνση των Καθηγητών Ι. Ανδρουλάκη και Η. Λαμπίρη. Στα πλαίσια της ειδικότητάς του εργάστηκε επίσης στην Oρθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού” υπό τη διεύθυνση του Παιδοορθοπαιδικού Α. Γκιόκα, όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία με παιδιά που είχαν ορθοπαιδικά προβλήματα.

 • Το 2007 έλαβε υποτροφία για μετεκπαίδευση (Fellowship on Musculoskeletal Oncology) από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Ορθοπαιδικής “Rizzoli στη Μπολώνια της Ιταλίας, το οποίο αποτελεί πρότυπο κέντρο αναφοράς για την Ορθοπαιδική και ειδικά για τη Μυοσκελετική Ογκολογία παγκοσμίως. Εκεί είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει σημαντική εμπειρία πάνω στις σπάνιες αυτές παθήσεις και να εξειδικευθεί σε πολύπλοκες επεμβάσεις αποκατάστασης των οστών και των αρθρώσεων από τον καταξιωμένο Καθηγητή Mario Mercuri.
 • Το 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών με βαθμό “Άριστα” για τη Διατριβή του πάνω στη Σπονδυλική Στήλη, που είχε ως επιστέγασμα αξιόλογο αριθμό δημοσιεύσεων με σημαντικές ετεροαναφορές (citations) από τη βιβλιογραφία.
 • Έπειτα από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις έγινε μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (Κ.Ε.Ο.Χ.), ενώ έλαβε και υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.).
 • Στη συνέχεια και για μια πενταετία εργάστηκε και εξειδικεύθηκε στο Τμήμα Χεριού, ‘Ανω Άκρου & Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι. Το 2012 και κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων που διεξήγαγε ο επίσημος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Χειρουργική του Χεριού (FESSH/UEMS) στην Αμβέρσα (Βέλγιο), πιστοποιήθηκε με το Δίπλωμα της Χειρουργικής Χεριού ως “Fellow of the European Board of Hand Surgery (FEBHS)”, πιστοποίηση που ακόμα και σήμερα κατέχουν ελάχιστοι Έλληνες Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί, όπως φαίνεται και στον παρακάτω σύνδεσμο (link to FESSH Diploma Examination Results).
 • Ακολούθως, και πάλι κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων, αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας (EBOT/UEMS) ως “Fellow of the European Board of Orthopaedics and Traumatology (FEBOT)” στο Δουβλίνο (Ιρλανδία) το Σεπτέμβριο του 2012.
 • Μετεκπαίδευση (Visiting Fellowship) σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού (2004) στο Μόναχο, Γερμανία, στην Κλινική του Καθηγητή Michael Dienst (Orthopaedische Clinik Muenchen- OCM) που είναι κέντρο αναφοράς για της παθήσεις του ισχίου και ειδικότερα για την αρθροσκόπηση του ισχίου.
 • Μετεκπαίδευση με υποτροφία (ESSKA ALWIN JAGER Senior Fellowship) (2019), σε εξειδικευμένο κέντρο χειρουργικής γόνατος & ώμου, στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική του Καθηγητή Pietro Randelli, Μιλάνο, Ιταλία
 • Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ώμου-Αγκώνα (Société Européenne pour la Chirurgie de l’Epaule et du Coude/ European Society for Surgery of the Shoulder and the Elbow– SECEC/ ESSSE), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος & Αρθροσκόπησης (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy- ESSKA) και των Ευρωπαίων Χειρουργών Ώμου (European Shoulder Associates- ESA).
 • Εξελέγη διεθνές μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού (American Society for Surgery of the Hand- ASSH) και είναι ένας από τους λιγοστούς Έλληνες που ανήκει στο δίκτυο αυτό (HANDCARE- Upper Extremity Expert)
 • Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, έχει πλούσιο κλινικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις στο PubMed/Medline και πάνω από 300 citations με h-index=12, ενώ είναι επίσης κριτής (reviewer) σε πολλά αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Την περίοδο 2009-2018 διδάξε επίσης τα μαθήματα της Ανατομίας και των Πρώτων Βοηθειών στους σπουδαστές τους ΤΕΙ Αθήνας και ήταν Επιβλέπων Καθηγητής σε πτυχιακές εργασίες σπουδαστών.
 • Την τελευταία 15ετία συνεργάζεται με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και ασχολείται με τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (διαδερμικές, αρθροσκόπηση), καθώς και με τα πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης στις αρθροπλαστικές (Fast-Track).

 

 

 

 

Παρακολουθήστε την ομιλία του Ορθοπαιδικού Δρ. Γ. Κασιμάτη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δήμου Ασπροπύργου πάνω στους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης των συνήθων ορθοπαιδικών παθήσεων & κακώσεων:

 Ζητήστε Ραντεβού

  [/dt_sc_titled_box]

  Συμμετοχή και συνεργασία με Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες/ Οργανισμούς

  uems_ortho

  seccec-essse

  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Χεριού  logo

  isakos-kasimatis-arthroskophsh

  ESA

  assh

  ιατρικο Αθηνων Κασιματης Συνεργαζόμενο Νοσοκομείο  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ