Βιογραφικό

Γεώργιος Β. Κασιμάτης, MD, PhD, FEBOT, FEBHS

Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ Γεώργιος Β. Κασιμάτης, MD, PhD, FEBOT, FEBHS είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, έκανε την ειδικότητά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και εργάστηκε επίσης στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγλαΐα Κυριακού'. Αφού ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή του με «Άριστα», στη συνέχεια έλαβε υποτροφία από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Ορθοπαιδικής Rizzoli (IOR) στη Bologna της Ιταλίας, το οποίο αποτελεί πρότυπο κέντρο αναφοράς για την Ορθοπαιδική και, ειδικά, για τη Μυοσκελετική Ογκολογία, παγκοσμίως. Εκεί, είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει ικανή εμπειρία πάνω στις σπάνιες αυτές παθήσεις και να εξειδικευτεί σε πολύπλοκες επεμβάσεις αποκατάστασης των οστών και των αρθρώσεων.

Στη συνέχεια έγινε μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις, ενώ έλαβε και υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Ακολούθως, και πάλι, κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων, αναγνωρίστηκε ως 'Fellow of the European Board of Orthopaedics & Traumatology- FEBOT' από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας (ΕΒΟΤ). Ακολούθως και για μια πενταετία, ασχολήθηκε με το Άνω Άκρο - Μικροχειρουργική και, το 2012, κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων, που διεξήγαγε ο επίσημος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Χειρουργική του Χεριού (FESSH/UEMS) πιστοποιήθηκε στη Χειρουργική του Χεριού ως 'Fellow of the European Board in Hand Surgery- FEBHS'. Την πιστοποίηση αυτή κατέχουν ελάχιστοι Έλληνες Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί, όπως φαίνεται και στο επίσημο site της FESSH.

Έχει ασχοληθεί επισταμένα με την άρθρωση του ώμου και του γόνατος (κατάγματα, αρθρίτιδες, αρθροπλαστική, αρθροσκόπηση) και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα σχετικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ώμου - Αγκώνα (SECEC/ ESSSE) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος & Αρθροσκόπησης (ESSKA). Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται οι μέθοδοι γρήγορης αποκατάστασης (Fast-Track) και οι ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές, ενώ αναλαμβάνει περιστατικά αρθροσκοπήσεων και αρθροπλαστικών (γόνατος, ώμου, ισχίου), ασθενείς με προβλήματα χεριού ή ποδιού, παιδιά με ορθοπαιδικά προβλήματα, καθώς και ασθενείς με προβλήματα μυοσκελετικής ογκολογίας.

Μάθετε περισσότερα

Χρονική αναδρομή

 • Tελείωσε την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών
 • Ειδικότητα στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική Πατρών (Ρίο)
 • Διδακτορική Διατριβή (“Άριστα”) στη Σπονδυλική Στήλη
 • Μετεκπαίδευση με υποτροφία στο φημισμένο Ινστιτούτο Ορθοπαιδικής “Rizzoli”, Bologna, Italy
 • Υποτροφία από την Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία (ΕΕΧΟΤ)
 • Τακτικό Μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (κατόπιν εξετάσεων)
 • Εργάστηκε και εξειδικεύθηκε επί 5ετία στο Τμήμα Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
 • Δίπλωμα Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού (FEBHS) (κατόπιν εξετάσεων)
 • Μετεκπαίδευση (Visiting Fellowship) στην Κλινική ισχίου του Καθηγητή M. Dienst (Μόναχο)
 • Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ώμου-Αγκώνα (SECEC/ESSSE)
 • Fellow της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας (FEBOT) (κατόπιν εξετάσεων)
 • Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος & Αρθροσκόπησης (ESSKA)
 • Τακτικό Μέλος των Ευρωπαίων Χειρουργών Ώμου (European Shoulder Associates- ESA)
 • Μετεκπαίδευση με υποτροφία (ESSKA ALWIN JAGER Senior Fellowship) σε εξειδικευμένο κέντρο χειρουργικής γόνατος και ώμου, στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική υπό τον Καθηγητή Pietro Randelli, Μιλάνο, Ιταλία
 • Διεθνές μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρoυργικής Xεριού (American Society for Surgery of the Hand- ASSH)

Συμμετοχή και συνεργασία
με Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες/ Οργανισμούς

Επικοινωνήστε
μαζί μας